,
Stockholm

Junior skattejurist till vårt grymma moms-team i Stockholm

Vi söker nu en skattekonsult till vårt moms-team i Stockholm. Inom den här gruppen arbetar vi med momsfrågor som rör olika branscher och alla typer av varu- och tjänsteflöden. Utöver ren rådgivning genomför vi till exempel webbinarier, skriver artiklar och har uppdrag som lärare på olika utbildningar. Vi har ett starkt kundfokus och jobbar nära våra kunder. Vi värdesätter jämställdhet och hållbarhet och är måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas tillsammans.

Grant Thorntons skatteavdelning räknas till en av Sveriges mest välrenommerade skatterådgivare. Vi är drygt 90 konsulter varav 50 i Stockholm, som erbjuder tjänster inom fyra nyckelområden: företagsbeskattning, internationell beskattning, fåmansföretag samt moms-, tull- och punktskatter.

Om du vill läsa mer om arbetet som skattekonsult får du gärna spana in vår intervju med Elma Feratovic, som jobbar som skattekonsult hos oss.

Du kan läsa mer om vad våra medarbetare tycker, om oss som arbetsgivare, på vår karriärsida

Ditt uppdrag

Som skattekonsult inom denna grupp arbetar du huvudsakligen med frågor relaterade till moms. Det kan vara utredningar på uppdrag av våra kunder, överklaganden till domstol eller t.ex. uppdrag som innebär att vi är deklarationsombud. Uppdragen varierar i stor omfattning och innebär mycket kundkontakt.

Du blir en del i ett team som består av 12 personer i Stockholm och i 3 utanför Stockholm. Tillsammans med oss får du möjlighet att dyka ner i olika momsfrågor. Efter några år i vår momsgrupp kommer du att vara en konsult med mycket moms i ditt CV vid sidan av erfarenhet från både säljarbete, kundmöten och seminarieverksamhet.

Vem är du?

Vi söker dig som är en teamspelare och vill fortsätta att utvecklas inom skatterådgivning. Du vill hjälpa företag att lyckas samt vara med på vår fortsatta utvecklingsresa.

  • Vi tror att du har något eller några års erfarenhet från rollen som skattekonsult, alternativt har du arbetat på Skatteverket, i domstol eller som momsansvarig på ett företag
  • Du har en akademisk examen inom juridik alternativt en ekonomiutbildning med skatteinriktning
  • Du har ett intresse av snabbväxande tillväxtföretag
  • För den här tjänsten krävs flytande svenska och engelska i tal och i skrift

För att trivas och bli framgångsrik hos oss vill vi att du lever upp till de framgångsfaktorer som Grant Thorntons medarbetare röstat fram - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du arbeta hos oss?

Såklart du vill! Skicka då in din ansökan så snart som möjligt. Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 12 december. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser. Testerna syftar till att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Start omgående eller enligt överenskommelse.

Om du har frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta ansvarig rekryterare på clara.olsson@se.gt.com. För frågor kring tjänsten kan du kontakta rekryterande chef på lena.westfahl@se.gt.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret