Stockholm

Internship till Advisory Valuation Services, våren 2022

På Grant Thornton delar vi tron att tillväxtföretag bygger framtidens Sverige. Vi är stolta över att som rådgivare få vara en del av företagens framgångar och arbeta med spännande och utvecklande bolag. Med oss får du arbeta i en tillsammans-kultur där du får växa och utvecklas nära våra kunder. Jämställdhet och hållbarhet är också självklara delar om du väljer oss.

Grant Thorntons affärsområde Advisory är under stark tillväxt och idag är vi ca 70 rådgivare som erbjuder tjänster inom två områden; Transactional Advisory (Corporate Finance) och Operational & Strategic Advisory (OSA). Transactional Advisory erbjuder specialistrådgivning inom Valuation Services, Mergers and Acquisitions (M&A) och Transactional Advisory Services (TAS). Vi har haft flera framgångsrika år och med en offensiv affärsplan är vårt mål att fortsätta växa, därför söker vi nu dig som vill vara med på vår spännande resa!

Vi söker nu en student som vill arbeta deltid inom Valuation Services under vårterminen 2022.

Vad innebär ett jobb som intern inom Valuation Services?
Inom Valuation Services arbetar tio personer med företagsvärdering, finansiell modellering, värdering av finansiella instrument, skadeberäkning i samband med tvister och redovisningsrelaterade värderingsfrågor.

Med Grant Thorntons fokus på kunder och tillväxtbolag kommer du få arbeta nära kunden och vi tror på frihet under ansvar och uppmuntrar dig att utmana oss och tänka nytt. Våra kunder står inför olika utmaningar och tillsammans med teamet kommer du ha nära kontakt med kunden, agera rådgivare och driva projekten framåt. Inom Valuation Services kommer du att vara en viktig teammedlem och ha varierande arbetsuppgifter - du bearbetar och strukturerar data, analyserar och driver uppgifter i våra olika värderingsprojekt.

I rollen som intern kommer du ha ett flexibelt schema anpassat för en student. Placeringen är på vårt huvudkontor i Stockholm och löper under vårterminen 2022. Du förväntas kunna arbeta i genomsnitt cirka 20 timmar per vecka men som kan variera med hänsyn till eventuella tentamenstillfällen eller moment relaterade till ditt examensarbete.  

Vem är du?

  • Ekonomstudent eller motsvarande med inriktning mot finans eller redovisning som läser sitt sista år av utbildningen
  • Erfarenhet inom företagsvärdering eller finansiell modellering är meriterande
  • Goda kunskaper i MS Excel
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

För att trivas och bli framgångsrik hos oss önskar vi att du lever upp till våra framgångsfaktorer - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du bli intern inom Valuation Services?
Skicka då in din ansökan med CV och dina universitetsbetyg du erhållit vid ansökningstillfället. Istället för personligt brev vill vi att du besvarar våra urvalsfrågor på nästa sida. Tjänsten har placering i Stockholm med anställningsstart efter årsskiftet 2021/2022. Vi kommer då ha flyttat in i våra nya lokaler på Kungsgatan 57.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser, vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 december. Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i våra rekryteringsprocesser för att säkerställa ett så objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete som möjligt.

Om du har frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Magnus Sörling, magnus.sorling@se.gt.com. Vänligen notera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök