Tips till dig som vill arbeta hos oss

Lär känna oss06 jul 2020

Vår företagskultur har varit och är en viktig del i vår strategi. Till hjälp har vi våra framgångsfaktorer som guidar oss i riktning mot den kultur vi vill skapa. Dessa framgångsfaktorer har vi medarbetare på Grant Thornton tagit fram tillsammans. Då omvärlden förändras behöver vi ständigt utmanas och utvecklas. Därför är det viktigt att vår kultur bygger på att vi har ledare och medarbetare som vill och vågar driva förändring utifrån Grant Thorntons syfte och egen övertygelse.

Vi söker dig som vill vara en del av och bidra till den kultur vi vill ha på Grant Thornton, för att vi ska nå våra mål. Vi använder oss därför av en kompetensbaserad intervjuteknik i våra rekryteringsprocesser och de kompetenser vi tittar på är kopplade till våra framgångsfaktorer.

Våra framgångsfaktorer är:

Skapa goda relationer
Det gör vi genom att vi arbetar i nätverk, skapar samsyn och arbetar mot gemensamma mål. Vi ger och efterfrågar feedback löpande och direkt.

Förnyelse och förbättring
Vi är på tårna och anpassar oss efter nya förutsättningar. Vi bevakar och analyserar vår omvärld vilket ger förståelse för kundens affär och vässar vår rådgivning.

Ansvarstagande
Vi är affärsmässiga i vårt möte med kund; vi levererar alltid med kvalitet och vår målsättning är att överträffa kundernas förväntningar. Vi ser problem som möjligheter och ser till att de blir lösta - även utanför vårt eget område.

Glädje i vardagen
Vi har ett öppet mindset där vi inspirerar varandra och låter oss inspireras. Vi investerar tid och engagemang i alla våra relationer och ser olikheter som styrkor.

Vad innebär det i praktiken?
Vi förstår att det kan kännas nervöst för dig att börja ditt första jobb efter examen och att vi ska ha höga förväntningar på dig. Det stämmer att vi kommer ha det, men vi förväntar oss inte att du ska kunna allt ifrån dag ett. Det vi förväntar oss av dig är att du visar engagemang och är villig att lära, att du vill bygga relationer såväl med kunderna du möter som dina nya kollegor, att du vågar ta initiativ samt att du vill vara med och bidra till vår kultur och jobba tillsammans för ett välmående näringsliv.

Hur kan man lära känna oss som arbetsgivare?
Vi har olika sociala aktiviteter för att du ska få möjlighet att ta kontakt med oss och lära känna oss i olika sammanhang. Du kan bland annat träffa oss på arbetsmarknadsdagar och mässor runt om i landet och vi brukar även bjuda in till studentkvällar och casekvällar på kontoren. Du kan till exempel träffa våra kollegor på Malmökontoret, spela pingis och äta middag samtidigt som du minglar med anställda på kontoret, allt för att du ska få möjlighet att ställa frågor och få din egen bild av oss som arbetsgivare.

För att få en känsla för hur det är att jobba hos oss kan du även läsa intervjuer med några av våra medarbetare här på vår karriärsida där de berättar hur de växer i sina roller hos oss. Glöm inte att följa oss i våra sociala medier - vi finns på Instagram, Facebook och LinkedIn!