"På TAS blir man aldrig fullärd – och det är också det som är absolut roligast!"

Stockholm

Karin Bengtsson

Associate inom Transaction Advisory Services

19 apr 2021

Hej Karin! Du arbetar som Associate inom Transaction Advisory Services (TAS) hos oss. Vad innebär det?

Karin Bengtsson, Associate inom Transaction Advisory Services på Grant Thornton

TAS är en avdelning inom affärsområdet Advisory och vad vi på Grant Thornton kallar för Transactional Advisory. Inom Transactional Advisory finns det tre grupper – M&A Services, Valuation Services och Transaction Advisory Sevices (TAS), där jag arbetar.

Inom TAS sysslar vi främst med finansiella due diligence-tjänster där vi, vid företagstransaktioner, hjälper både köpare och säljare att skapa robusta beslutsunderlag. Även om arbetet på TAS är ganska varierande, så är en gemensam faktor för en vanlig dag att man har chans att öka sin förståelse för hur olika bolag drivs och för hur transaktionsmarknaden i stort fungerar, och på så vis skapa värde för våra kunder.

Vad tycker du är roligast och mest utmanande i ditt jobb?

Den ständiga utmaningen är att arbeta med unika transaktioner kopplat till företag som skiljer sig åt markant, både bransch- och storleksmässigt. På TAS blir man aldrig fullärd – och det är också det som är absolut roligast.

Vad har du för tips till någon som är intresserad av en karriär inom Transactional Advisory?

I vår bransch är det aldrig en nackdel att öppna dörrar genom att ta kontakt med eventuella framtida kollegor, så ta chansen att komma i kontakt med någon som du inspireras av, till exempel via LinkedIn eller på olika studentevent, för att ta reda på mer om ett bolag och dess tjänster. Vad det gäller personliga egenskaper tycker jag att nyfikenhet och en vilja att utmanas och utvecklas är viktigt!

Vill du jobba hos oss? Våra rekryterare har samlat sina bästa rekryteringstips om vad du kan göra för att öka din chanser till anställning hos oss. Du kan även spana in våra lediga tjänster.