”Det finns stora möjligheter att både växa som person och få vara med att utveckla Grant Thornton”

Stockholm

Elma Feratovic

Manager Tax

26 sep 2019

Glädjespridaren Elma Feratovic är skattekonsulten som drivs av att få sina kunder att växa, med hela världen som spelplan. Att tidigt i karriären få stort eget ansvar och att jobba tätt med seniora kollegor har varit framgångsfaktorer bakom Elmas snabba utveckling på Grant Thornton.

- Mitt intresse för både juridik och ekonomi gjorde att jag fick upp ögonen för en karriär inom skatt. Som student inom affärsjuridik kom jag i kontakt med Grant Thornton under arbetsmarknadsdagar och märkte då hur bolaget stack ut jämfört med konkurrenterna. Den härliga stämningen var påtaglig bland medarbetarna vilket jag såg som ett tydligt tecken på en bra företagskultur. När jag skrev min uppsats hade jag dessutom en skattekonsult på Grant Thornton som handledare, säger Elma.

En öppen kultur och kunskapsdelning hjälpte Elma att snabbt utvecklats inom skatt

- Vårt dagliga arbete innebär att hantera skattefrågor, högt som lågt. Allt från frågor som rör stora omstruktureringar till oerhört nishade frågor. Det gör att det är omöjligt att vara påläst om allt. Därför är det bra att vi har en öppen kultur där vi juniora kan bolla och ställa frågor till våra seniora kollegor. På så sätt blir vi effektiva samtidigt som vi lär oss och utvecklas i våra roller. Jag uppskattar också att Grant Thornton satsar mycket på kunskapsdelning i form av kunskapsluncher och internutveckling, säger Elma.

Elma har jobbat på Skatteavdelningen sedan 2017 och har hela världen som sin spelplan

- Eftersom det hela tiden kommer förändringar med nya lagar och praxis måste man alltid hålla sig uppdaterad. Skatt är ett oerhört brett område vilket gör att vi juniora har stora möjligheter att nischa och utvecklas inom olika områden. Själv har jag fastnat för både vanlig svensk företagsbeskattning och internationell skatt där vi hjälper våra kunder att växa globalt. Som junior och nyanställd kan det vara svårt att veta vad man vill inrikta sig mot. Jag har fått testa olika områden och alltid känt att cheferna har tagit hänsyn till mina intressen och hur jag vill utvecklas, säger Elma.

Roligast på jobbet är kunderna, kollegorna och att få utvecklas och växa som person

- Något som jag uppskattar är att jag tidigt i min roll fått stort eget ansvar och fått vara med på flera kundmöten. Grant Thornton strävar efter att ge förutsättningar för ett hållbart arbetsliv, samtidigt är det viktigt att komma in med rätt förväntningar. Rollen som skattekonsult innebär ibland mycket jobb, men vår årsarbetstid innebär också att mer intensiva arbetsperioder kan följas av återhämtning. För mig är mina kollegor den främsta faktorn till att jag trivs så bra här. Här finns det stora möjligheter att både utvecklas som person och vara med att utveckla Grant Thornton. Har man engagemanget som krävs så är det inte svårt att få gehör från ens chefer och övriga seniora kollegor. Jag har fått möjlighet att vara Student Brand Ambassador och driver vår närvaro mot studenter, vilket jag tycker är oerhört kul.

Vill du växa med oss? Kika på våra lediga tjänster.