”Revision är den bästa starten på karriären du kan få”

Karlstad

Carl Allert

Manager Assurance

18 jun 2019

Energiknippet Carl Allert ser variationen, utvecklingsmöjligheterna och gemenskapen som de främsta anledningarna till varför han väljer att arbeta som konsult på Grant Thornton. Nu jobbar han målmedvetet för att göra karriär både i Sverige och internationellt för att slutligen bli partner.

Carl lockades av en bransch i förändring

- Jag kände snabbt att revision är en bransch i förändring och det lockade mig att söka till Grant Thornton. En bild som många har är att man bara räknar siffror, men yrket är verkligen så mycket mer. Utvecklingen i branschen gör att det blir mindre kontrollräkning av siffror, och mer rådgivning mot kunden. Det vi vill göra är att skapa värde för våra kunder, och det gör vi genom att komma med tips och idéer om hur de kan få sina bolag att växa och utvecklas.

Kunderna och kollegorna bidrar till ständigt lärande

- Som nyexaminerad är revision den bästa starten i karriären du kan få då du får se otroligt mycket. Här jobbar jag med kunder i olika branscher vilket gör att jag lär mig nya saker varje dag. Att vi också har bred kompetens inhouse med tanke på alla specialister som jobbar här gör att möjligheten att lära är stor. Det är världens jobbmöjlighet, att få vara på samma företag men ständigt få utvecklas och testa nya saker.

”Utvecklingen i branschen gör att det blir mindre kontrollräkning av siffror, och mer rådgivning mot kunden”

Tydligt fokus på personlig utveckling inom Grant Thornton

- Det märks att Grant Thornton värnar om ens utveckling, särskilt som junior. När jag kom från universitetet hade jag en föreställning om att jag var tvungen att kunna jättemycket. Här har jag fått en anpassad utvecklingsplan och de seniora i uppdragen hjälper mig att komma in i arbetet på ett bra sätt, så att jag lättare kan ta nästa steg. Jag har tidigt sagt att jag ska bli partner, och med det får jag alla förutsättningar som finns med utbildningar och löpande uppdrag för att utvecklas. Innan dess vill jag testa att jobba på något av Grant Thorntons kontor utomlands.

Grant Thorntons framgångsfaktorer är "skapa goda relationer", "förnyelse och förbättring", "ansvarstagande" och "glädje i vardagen", varav den sistnämnda är Carls favorit.

- Att Grant Thornton har glädje i vardagen som en av sina framgångsfaktorer passar mig perfekt. Många av mina kollegor beskriver mig som en glädjespridare och ett energiknippe som inte är rädd att ta plats. Jag tror att fokus på glädje genererar mer effektiva medarbetare då en medarbetare som är glad vågar vara sig själv och på så sätt kan bidra med sitt yttersta. Under högsäsongen på våren är arbetsbördan hård, och då är det viktigt att vi stöttar varandra och bidrar till god stämning. På mitt kontor brukar vi styra upp övertidskvällar med gemensam middag och vi i gruppen jobbar över för att kunna leverera med kvalitet. Det bidrar till bättre sammanhållning och en helt annan stämning. Revision är verkligen en lagsport. Sen är det skönt att kunna ta igen sig med lite längre ledighet efter tuffa perioder.

Vill du växa med oss? Kika på våra lediga tjänster.