"Det roligaste i mitt jobb är kundkontakten! Man får träffa många intressanta och inspirerande människor i jobbet som konsult"

Andreas Länn

Andreas Länn

Associate inom Operational and Strategic Advisory

19 apr 2021

Hej Andreas! Du arbetar som Associate inom Operational and Strategic Advisory (OSA) hos oss. Vad innebär det?

Andreas Länn, Associate inom Operational and Strategic Advisory på Grant Thornton

Operational and Strategic Advisory (OSA) är en del av affärsområdet Advisory här på Grant Thornton. Att vara Associate innebär i stora drag att det inte förväntas så mycket specifika specialistkunskaper från dig, utan snarare att du är lyhörd, visar att du vill lära dig och har en positiv inställning. Som Associate inom OSA ställs jag inför komplexa arbetsuppgifter och får ha mycket kundkontakt med personer i företagsledningar. Kunden har anförtrott oss i kundteamen att bidra med den kompetens de själva saknar så det gäller att, hela tiden, agera professionellt.

Arbetet är väldigt varierande. Vi arbetar i projektform och kan ha upp till 10 projekt igång samtidigt. Arbetsdagarna innehåller kundmöten mixat med utförande av arbete och interna planeringsmöten. Ofta har vi varsitt stort uppdrag som löper under lång tid - till exempel att hjälpa ett bolag att bli börsnoterade, en internrevision av en bank eller ett försäkringsbolag alternativt en bedrägeriutredning. De större uppdragen kompletteras med mindre som exempelvis framtagande av hållbarhetsrapporter eller kartläggningar av IT-risker hos mindre bolag.

Vad tycker du är roligast och mest utmanande i ditt jobb?

Det roligaste i mitt jobb är kundkontakten! Man får träffa många intressanta och inspirerande människor i jobbet som konsult. Sedan gillar jag variationen då jag får testa på många olika områden som till exempel hållbarhet, IT, riskhantering, forensic och internrevision.

Det mest utmanande tycker jag är att lyckas prioritera och strukturera upp mitt arbete för att kunna leverera med hög kvalitet på samtliga av mina uppdrag samtidigt som kalendern är full av möten och deadlines.

Vad har du för tips till någon som är intresserad av en karriär inom OSA?

Eftersom vi jobbar som konsulter, och i projektform, är det en fördel att utveckla sin sociala förmåga för att kunna sätta sig in i och förstå kundens problem samt identifiera dess behov. Det är även bra att utveckla sin förmåga att strukturera och prioritera vilket man kan göra genom att till exempel arbeta extra eller engagera sig ideellt vid sidan av studierna. Det är självklart alltid bra att nätverka för att bygga relationer inom branschen. Inför att du ska söka jobb vill jag tipsa om att läsa på om våra olika affärsområden för att skapa bra förutsättningar inför en eventuell intervju och de case som ingår i rekryteringsprocessen.

Vill du jobba hos oss? Våra rekryterare har samlat sina bästa rekryteringstips om vad du kan göra för att öka din chanser till anställning hos oss. Du kan även spana in våra lediga tjänster.