Stockholm

Studerar du ekonomi och vill kickstarta din karriär inom revision?

Grant Thornton, revisions- och konsultföretaget med fullt fokus på entreprenörsföretag, söker nu åtta drivna studenter som på deltid ska stötta revisorerna genom revisionsprocessen. Här har du som studerar en fantastisk möjlighet att få en inblick i rollen som revisor och en fot in hos en av Sveriges bästa arbetsgivare. På sikt kan du även bli en del av deras heltidsteam. Vi rekommenderar dig att söka tjänsten redan idag då vi arbetar med ett löpande urval för dessa positioner.

Om tjänsten

Grant Thornton, en av Sveriges ledande konsultbyråer inom revisions- och rådgivningsbranschen, söker dig som är nyfiken på revision. Varje år stöttar Grant Thornton 27 000 företag och organisationer i Sverige med tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Deras vision är att verka för ett välmående näringsliv i Sverige och att arbeta med entreprenörer för att skapa framgångsrika tillväxtbolag är deras drivkraft. Du kommer tillhöra huvudkontoret på Sveavägen där det idag sitter 450 anställda varav 190 kollegor arbetar inom revision.

Till deras företagskultur är ansvarstagande, förnyelse och förbättring, skapa goda relationer och glädje i vardagen ledorden internt för att skapa engagerade medarbetare och en stark gemenskap. För bästa möjliga start kommer du få en introduktion och utbildning varje fredag under oktober månad.

I videon nedan får du en kompletterande bild kring hur Grant Thornton presenterar sig själva och deras företagskultur.

Du erbjuds

 • En gedigen introduktion, utbildningar och stöttning för din utveckling
 • Praktisk erfarenhet av revision

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. På sikt ser Grant Thornton även möjlighet till fortsatt anställning efter examen för rätt person.

Arbetsuppgifter

Övergripande kommer du:

 • Arbeta i olika kundteam och med olika kunder
 • Stötta och avlasta internt med varierande delar i revisionsprocessen
 • På sikt arbeta mer självständigt i mindre revisionsuppdrag och arbeta närmare kunden

Detta kan komma att variera mellan er studenter då du kommer ha möjlighet att påverka rollen över tid.

Vi söker dig som

 • Läser en eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, fördelaktingen med inriktning mot revision och redovisning samt har minst 1 år kvar av sina studier
 • Är bekväm med svenska i tal och skrift då detta är koncernspråket
 • Har ett intresse för ekonomi och revision och kan motivera detta

Har du arbetslivserfarenhet inom service eller ekonomi är det även meriterande.

Som person är du:

 • Ansvarstagande, i den mening att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, att arbeta mot teamets resultat och din egen utveckling
 • Initiativtagande, med en vilja att komma med egna förslag och visa framfötterna kring dina intressen
 • Strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt samt trivs att arbeta mot deadlines.

För att passa i denna roll ser vi att du trivs i roll med både analytiska och sociala inslag. Du bör även vara nyfiken på denna bransch och trivas på en arbetsplats där arbetsbelastningen kan variera beroende på säsong.

Övrig information

 • Start: Oktober, introduktion varje fredag under oktober månad

 • Omfattning: Från november förväntas ca 16 timmars arbete, flexibelt utspritt över veckodagarna

 • Placering: Sveavägen, Centrala Stockholm

 • I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Work som hanterar rekryteringsprocessen och alla frågor rörande tjänsten. Du skickar in din ansökan här!

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Tester kommer även ingå i processen.

Välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är en konsultbyrå inom revisions- och rådgivningsbranschen. Vi hjälper ägarledda entreprenörsföretag att växa och utvecklas. Många medarbetare beskriver miljön som både positiv och dynamisk. Vi är över 1250 medarbetare på 24 kontor i Sverige och är ett medlemsföretag inom Grant Thornton International. Vi stödjer entreprenörer i de ekonomiska frågorna inom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning.

Kontakta oss