,
Umeå

Stärk Sveriges näringsliv tillsammans med oss som Junior Skattekonsult!

Som konsult på Grant Thornton blir du del av en platt och förändringsbenägen kultur där du själv formar din karriärutveckling. Redan under din första arbetsvecka kommer du träffa och arbeta nära våra kunder, entreprenörerna, och bidra till deras utveckling. Nedan kan du se vad Elma, som jobbar på vår skatteavdelning, tycker om oss som arbetsgivare.

”Vårt dagliga arbete innebär att hantera skattefrågor, högt som lågt. Allt från frågor som rör stora omstruktureringar till oerhört nischade frågor. Det gör att det är omöjligt att vara påläst om allt. Därför är det bra att vi har en öppen kultur där vi juniora kan bolla och ställa frågor till våra seniora kollegor”

  • Elma Feratovic, Junior Skattekonsult

Läs mer om vad våra medarbetare tycker här: www.grantthornton.se/karriar

Vad innebär ett jobb inom Skatt på Grant Thornton?
Vi söker nu en person till vår skatteavdelning i Umeå. Rollen innebär olika typer av arbetsuppgifter, projekt och frågeställningar inom skatteområdet. Mer konkret kommer du t.ex. att både självständigt och i team arbeta med rättsutredningar för att lösa skattemässiga problem, författa promemorior och svar på olika skattefrågor.

Vem är du?

  • Du har en akademisk examen inom juridik alternativt en ekonomiutbildning med skatteinriktning
  • Du är antingen nyutexaminerad eller har arbetat upp till 3 år på advokatbyrå, domstol, revisionsbyrå eller Skatteverket
  • Vi söker dig som investerar tid i dina relationer, kommer med initiativ och gillar utmaningar
  • Du har samtidigt integritet, ett stort intresse för skattefrågor och vill till en arbetsplats där du får möjlighet att växa
  • För den här tjänsten krävs flytande svenska och engelska i tal och i skrift

För att trivas och bli framgångsrik hos oss ser vi gärna att du lever upp till Grant Thorntons framgångsfaktorer. I stora drag betyder det att vi söker dig som investerar tid i dina relationer, tar initiativ och antar utmaningar samt har en positiv inställning och visar engagemang och tar ansvar för det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du får mer känsla av Grant Thorntons tillsammans-kultur? Titta gärna på denna film från vår senaste kick-off.

Om oss och vår skatteavdelning 
Vi är den ledande skatterådgivaren för ägarledda bolag med helhetslösningar som tillgodoser såväl företagets som ägarens skattesituation. Samtidigt hjälper vi större företag som söker en oberoende part för sin skatterådgivning.

Vi är ca 90 skattekonsulter i Sverige som erbjuder tjänster inom fyra nyckelområden: fåmansföretag, företagsbeskattning, internationell beskattning och moms.

Vår skatteavdelning utanför Stockholm består av ca 35 konsulter. Som skattekonsult i Umeå kommer du att tillhöra regionen ”Övre Norrland” och arbeta tillsammans med tre erfarna skattekonsulter.

På Grant Thorntons kontor i Umeå finns idag 34 medarbetare inom affärsområdena revision, ekonomiservice, affärsrådgivning och skatt. Efterfrågan på våra tjänster ökar hela tiden och med anledning av det vill vi nu bli fler.

Vill du arbeta på vårt kontor i Umeå?

Klart du vill! Skicka in din ansökan med CV och dina universitetsbetyg. I din ansökan vill vi gärna veta varför du vill arbeta hos oss på Grant Thornton och med just skatt.

Start enligt överenskommelse.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 8 februari. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi hoppas att du blir en av oss! Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Lisa Olsson Tunbäck på lisa.olssontunback@se.gt.com

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Vi är 1200 kollegor på 24 kontor som erbjuder tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Vi har en skön tillsammanskultur och vi utmanas, utvecklas och växer med våra kunder. Tillsammans stärker vi Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Vi är medlemmar inom Grant Thornton International – en global paraplyorganisation. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontakta oss