,
Visby

Juniora redovisningskonsulter till Visby, start i januari 2023

Att det varje morgon ska kännas kul att gå till jobbet är viktigt hos oss. På Grant Thornton blir du del av en stark teamkultur där alla får komma till tals. Vi tror på att ta tillvara allas perspektiv och kompetens och vi har ett klimat där alla kan fråga vem som helst om hjälp och vi hjälps åt att bli bättre, både som individer och tillsammans. 

Vill du vara med och bidra till entreprenörsföretagens framgångsresa? Missa inte chansen att bli en del av vårt härliga gäng i Visby! På kontoret är vi idag ca 32 personer varav hälften jobbar med redovisning.

Lyssna in vad Herman och Jessica tycker om att jobba med redovisning hos oss!

Vad innebär ett jobb inom redovisning på Grant Thornton?

Som junior redovisningskonsult på Grant Thornton tillhör du affärsområdet Ekonomiservice som hjälper kunder med hantering av företagens ekonomifunktion där redovisning är en stor del av arbetet. Med kunderna som främsta fokus fungerar vi även som rådgivare samt bollplank till dess ledning. Tack vare effektiva digitala systemlösningar kan vi fokusera på att arbeta framåtriktat med våra kunder och hjälpa dem på deras tillväxtresa.

I engagerade team kommer du och dina kollegor exempelvis arbeta med löpande redovisning, avstämningar och enklare bokslut. Tidigt i din karriär har du kundkontakt och kommunicerar med beslutsfattare som ekonomichef, vd, styrelse och ägare. Ett nätverk som du steg för steg bygger och som blir värdefullt i din professionella karriär. Våra kunder är av skiftande storlek och inom många olika branscher vilket gör ditt arbete omväxlande och socialt.

Vem är du?
För att trivas i rollen tror vi att du är nyfiken och har en stark vilja att utvecklas inom redovisning såväl som rådgivning. Du är en teamspelare som vill hjälpa entreprenörsföretag att växa. Vi tror även att du:

  • Har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning redovisning eller revision. Alternativt har du en 2-årig examen från YH/KY-utbildning med inriktning redovisning
  • Har läst de kurser som FAR kräver för att kunna bli auktoriserad redovisningskonsult
  • Har erfarenhet av ekonomi- eller servicearbete
  • Är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift

Tillsammans har våra medarbetare röstat fram fyra framgångsfaktorer – skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. För att trivas och bli framgångsrik hos oss tror vi därför att du lever upp till dessa. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra, levererar med kvalitet på utsatt tid samt har ett positivt mindset. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder Grant Thornton? 
Hos oss får du arbeta i en prestigelös och välkomnande organisation med stor möjlighet att påverka din egen roll och karriärutveckling. Du ingår i ett internt utvecklingsprogram som omfattar ”on the job training” i kombination med interna och externa utbildningar, allt för att du ska få den bästa utvecklingen i din roll. Utifrån egna intresseområden har du möjlighet att ta dig an andra ansvarsområden utöver kunduppdragen, och därmed bidra till Grant Thorntons fortsatta utveckling och tillväxt.

Ett av våra affärsmål är ett hållbart arbetsliv, alltså att lyckas med kombination nöjda kunder och välmående medarbetare. Vi vill erbjuda en bra arbetsmiljö och ge dig goda förutsättningar för en hälsosam livsstil och erbjuder ett förmånligt friskvårdsbidrag, förebyggande hälsovård samt sjukförsäkring. Du har stora möjligheter att arbeta på distans och hög flexibilitet att välja den plats som passar ditt team och dig bäst när du utför ditt arbete. Vi värnar om din tid – övertid kompenseras med ersättning och/eller ledighet.

Vill du arbeta med redovisning på Grant Thornton? 
Du ansöker enkelt med CV och dina universitetsbetyg du erhållit vid tidpunkten du ansöker.. Istället för personligt brev ser vi gärna att du besvarar urvalsfrågorna på nästa sida. Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i våra rekryteringsprocesser för att eftersträva ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. 

Tjänsten avser heltid med start i januari 2023.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 16 oktober

Vi hoppas att du blir en av oss! Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Felicia Foday på felicia.foday@se.gt.com. Vänligen notera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret