,

Juniora redovisningskonsulter till Uppsala, Gävle, Falun & Visby, start i september 2022

Region Öst växer och vi söker nu fler medarbetare inom redovisning. Vi erbjuder dig en flexibel och hybrid arbetsmodell där du arbetar för hela regionen, på något av våra kontor i Uppsala, Gävle, Falun eller Visby. Vi ser en stark tillväxt framöver, vill du vara med?  

Rollen 
Som junior redovisningskonsult får du arbeta i engagerade team under ledning av uppdragsansvarig eller annan erfaren kollega där du stöttar våra kunder med dess ekonomifunktion. Vi fungerar ofta som bolagets externa CFO och som rådgivare samt bollplank till dess ledning.  

Exempel på arbetsuppgifter 

  • Hantering av löpande affärshändelser, upprättande av periodbokslut, analys av bolagets resultat och ställning samt upprätta förslag till rådgivande rapportering
  • Bidra till utveckling av digital och effektiv hantering av kunders ekonomiska flöden, exempelvis digital kund- och leverantörsfakturaprocess samt digital kvitto- och filhantering  
  • Löpande redovisning, enklare årsbokslut, årsredovisningar och aktiebolagsdeklarationer 
  • Rådgivning med utgångspunkt i kundens verksamhet och bolagsstruktur 

Tidigt i din karriär får du möta våra kunder och ha kontakt med beslutsfattare som ekonomichef, VD, styrelse och ägare. Du ansvarar, tillsammans med övriga i teamet, för att skapa och upprätthålla en god relation med kunden vilket kräver att du är lyhörd för kundens behov av råd, ger förslag på förbättringar och lösningar samt tar hjälp av mer erfarna kollegor och specialister i avancerade frågor. Våra kunder är av skiftande storlek och inom många olika branscher vilket gör ditt arbete omväxlande och socialt.  

För att få bättre förståelse för rollen som junior redovisningskonsult kan du spana in den här intervjun. 

Din profil 
Vi söker dig som har ett intresse för näringsliv, företagande och att skapa kundvärde. Då vi arbetar med effektiva digitala systemlösningar för våra kunder ser vi gärna att du är systemtekniskt kunnig och intresserad.  

  • Du har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning eller revision. Alternativt har du en 2-årig examen från YH/KY-utbildning med inriktning mot redovisning   
  • Vi ser gärna att du har läst de kurser som FAR kräver för att kunna bli auktoriserad redovisningskonsult  
  • Tidigare erfarenhet från ekonomi- och/eller servicearbete är starkt meriterande 
  • Flytande svenska och engelska språket i tal och skrift 

För att trivas och bli framgångsrik hos oss ser vi att dina värderingar matchar Grant Thorntons teamorienterade kultur och framgångsfaktorer - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör. En stark målmedvetenhet där du trivs att arbeta mot tydliga mål och deadlines är en förutsättning. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

 
Vårt erbjudande och flexibilitet 
Vår vision är att verka för ett välmående näringsliv i Sverige och vi hjälper våra kunder att äga, styra och leda sina företag. Här får du i en platt och förändringsbenägen kultur forma din egen karriärutveckling. Hos oss får du mycket frihet under ansvar och stor möjlighet att påverka och forma din egen roll. Vi är 1200 kollegor som arbetar gränsöverskridande över kontor och affärsområden.  

Vi erbjuder en hög flexibilitet och du kommer få möjlighet att önska vilket kontor som du vill jobba ifrån. Flexibilitet innebär också att du kommer bli en del av Region Öst och därmed verka och stötta hela regionen och vårt arbete. Det kan bland annat innebära att du jobbar från ett kontor, men stöttar upp med kundarbete på ett annat kontor.  

Vill du arbeta inom redovisning på Grant Thornton? 
Skicka in din ansökan med CV och universitetsbetyg. Istället för personligt brev ser vi gärna att du besvarar urvalsfrågorna på nästa sida. På nästa sida väljer du även vilket av de fyra kontoren du helst vill jobba på. Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i våra rekryteringsprocesser för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. 

Annonsen avser heltidstjänster med start i september 2022. 

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt,dock senast 29 januariTyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. 

Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Lisa Olsson Tunbäck på lisa.olssontunback@se.gt.com 

Vi hoppas att du blir en av oss - varmt välkommen med din ansökan! 

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.