,
Norrköping

Juniora redovisningskonsulter till Linköping och Norrköping, start september 2022

Nu finns möjligheten att bli en av oss och stärka Sveriges näringsliv tillsammans med härliga kollegor, entreprenörer och tillväxtbolag! Med oss får du arbeta i en trevlig tillsammans-kultur där du får växa och utvecklas nära våra kunder. Jämställdhet och hållbarhet är också självklara delar om du väljer oss.

Tar du examen i juni 2022 - missa inte chansen att bli en del av våra härliga redovisningsteam i Linköping eller Norrköping! Tjänsten avser heltid med tillträde i september 2022. 

Hur tycker dina eventuellt framtida kollegor att det är att jobba på Grant Thornton? 

Läs gärna mer vad våra medarbetare tycker på vår karriärsida. Vill du läsa mer om jobbet som junior redovisningskonsult kan du spana in den här intervjun.

Vad innebär ett jobb inom redovisning på Grant Thornton?
Som junior redovisningskonsult får du arbeta i engagerade team under ledning av uppdragsansvarig eller annan erfaren kollega där du stöttar våra kunder med dess ekonomifunktion. Vi fungerar som bolagets externa CFO och som rådgivare samt bollplank till dess ledning. Du arbetar exempelvis med

  • Hantering av löpande affärshändelser (exempelvis löpande bokföring), upprättande av periodbokslut, analys av bolagets resultat och ställning samt upprätta förslag till rådgivande rapportering
  • Bidra till utveckling av digital och effektiv hantering av kunders ekonomiska flöden, exempelvis digital kund- och leverantörsfakturaprocess samt digital kvitto- och filhantering
  • Löpande redovisning, enklare årsbokslut, årsredovisningar och aktiebolagsdeklarationer
  • Rådgivning med utgångspunkt i kundens verksamhet och bolagsstruktur

Tidigt i din karriär får du vara ute hos våra kunder och ha kontakt med beslutsfattare som ekonomichef, VD, styrelse och ägare. Ett nätverk som du steg för steg bygger och som blir värdefullt i din professionella karriär. Du ansvarar, tillsammans med övriga i teamet, för att skapa och upprätthålla en god relation med kunden vilket kräver att du är lyhörd för kundens behov av råd, ger förslag på förbättringar och lösningar samt tar hjälp av mer erfarna kollegor och specialister i mer avancerade frågor. Våra kunder är av skiftande storlek och inom många olika branscher vilket gör ditt arbete omväxlande och socialt.

För att du ska få den bästa utvecklingen i din roll ingår du i ett internt utvecklingsprogram som omfattar såväl ”on the job training” som interna och externa utbildningar. Utifrån egna intresseområden och förmågor har du möjlighet att ta dig an andra ansvarsområden, utöver kunduppdragen, och därmed bidra till Grant Thorntons fortsatta utveckling och tillväxt, exempelvis genom att vara handledare för nyanställda.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett intresse för näringsliv, företagande och att skapa kundvärde. Vi tror att du har ett starkt intresse för redovisningsfrågor och vill utvecklas inom området, samtidigt som du vill skapa det bästa kundvärdet genom rådgivning som genomsyras av engagemang, affärsmässighet och ett konsultmindset. Då vi arbetar med effektiva digitala systemlösningar för våra kunder ser vi gärna att du är systemtekniskt kunnig och intresserad.

  • Du har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning eller revision. Alternativt har du en 2-årig examen från YH/KY-utbildning med inriktning mot redovisning
  • Vi ser gärna att du har läst de kurser som FAR kräver för att kunna bli auktoriserad redovisningskonsult
  • Tidigare erfarenhet från ekonomi- och/eller servicearbete är starkt meriterande.
  • Flytande svenska och engelska språket i tal och skrift.

För att trivas och bli framgångsrik hos oss ser vi att dina värderingar matchar Grant Thorntons teamorienterade kultur och framgångsfaktorer - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör. En stark målmedvetenhet där du trivs att arbeta mot tydliga mål och deadlines är en förutsättning. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du arbeta på vårt kontor i Linköping eller Norrköping?
Du kan ansöka med CV eller din Linkedinprofil och dina betyg du erhållit vid tiden för ansökan. Istället för personligt brev vill vi att du besvarar urvalsfrågorna på nästa sida. Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i våra rekryteringsprocesser för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 30 januari. 

Vi hoppas att du blir en av oss! Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Therese Karlsson på therese.karlsson@se.gt.com. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret