,
Stockholm

Junior skattekonsult till Stockholm

Vi växer och söker nu nya kollegor (Associates samt Senior Associates) till våra avdelningar Corporate Tax, Real Estate & Construction och Transaction Tax i Stockholm. Inom avdelningarna jobbar vi framförallt med företagsbeskattningsfrågor på uppdrag av internationella koncerner, PE-fonder, fastighets- och byggbolag samt svenska bolag inom mid-market segmentet. Vi jobbar även med fastighetstaxering. Vi har ett starkt kundfokus och jobbar nära våra kunder. Vi värdesätter jämställdhet och hållbarhet och är måna om att våra medarbetare trivs samt utvecklas tillsammans.

Som skattekonsult på Grant Thornton blir du del av en platt och förändringsbenägen kultur där du själv formar din karriärutveckling. Redan under din första arbetsvecka kommer du arbeta nära våra kunder och bidra till deras utveckling. 

Vad innebär ett jobb inom Skatt på Grant Thornton?

Grant Thorntons skatteavdelning räknas till en av Sveriges mest välrenommerade skatterådgivare. Vi är drygt 90 konsulter i landet, varav 50 i Stockholm, som erbjuder tjänster inom fem nyckelområden: företagsbeskattning, fastigheter, internationell beskattning, fåmansföretag och moms-tull- och punktskatter.

Som skattekonsult inom hos oss arbetar du huvudsakligen med skatterådgivning som rör större bolag, ofta med internationell verksamhet. Skatteavdelningen i Stockholm är under tillväxt och rollen innebär dels att arbeta i team på större kunduppdrag, dels ta en aktiv roll i konsultationer på mindre uppdrag.

Som Associate/Senior Associate arbetar du med diversifierade arbetsuppgifter, projekt och frågeställningar inom skatteområdet, främst med inriktning mot svenska och internationella företagsbeskattningsfrågor. Mer konkret kommer du till exempel att, både självständigt och i team, arbeta med rättsutredningar för att lösa skattemässiga problem, författa promemorior och svara på varierade skatterelaterade frågor.

Hur tycker dina, eventuellt, framtida kollegor att det är att jobba på Grant Thornton?

”Vårt dagliga arbete innebär att hantera skattefrågor, högt som lågt. Allt från frågor som rör stora omstruktureringar till nischade frågor. Det gör att det är utmanande att vara påläst om allt. Därför är det bra att vi har en öppen kultur där kan bolla och ställa frågor till varandra oavsett senioritet”

  • Elma Feratovic, Senior Associate

”Möjligheterna inom Grant Thornton är stora, vill man något så får man stöttning att nå sitt mål. Jag har alltid känt att jag har fått stöd och utrymme att skapa min egen karriärplan, oavsett om det har varit att byta inriktning inom skatteområdet eller när jag tog steget till att bli ledare. Kulturen på Grant Thornton är öppen och det finns alltid någon att fråga. I och med att vi arbetar med komplexa skattefrågor i en internationell kontext så uppskattar jag samarbetet och den dagliga kontakten med kollegorna i andra länder”

  • Gustav Åberg, Senior Manager och gruppchef

Om du vill läsa mer om hur det är att vara junior skattekonsult hos oss kan du spana in den här artikeln.

Vem är du?

  • Du har en akademisk examen inom juridik eller ekonomi med skatteinriktning
  • Du är antingen nyutexaminerad eller har arbetat upp till fyra år på revisionsbyrå, advokatbyrå, Skatteverket eller motsvarande
  • Du har ett stort intresse för skattefrågor och för att arbeta i en konsultativ roll
  • Du känner dig bekväm med att arbeta på engelska

För att trivas och bli framgångsrik hos oss vill vi att du lever upp till de framgångsfaktorer som Grant Thorntons medarbetare röstat fram - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du arbeta hos oss? 

Skicka då in din ansökan med CV och dina betyg. Istället för personligt brev vill vi gärna att du besvarar våra urvalsfrågor. Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser. Testerna syftar till att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 7 november. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi hoppas att du blir en av oss! Har du funderingar kring rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Clara Olsson på clara.olsson@se.gt.com. För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef på gustav.aberg@se.gt.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret