,
Västerås

Junior redovisningskonsult på deltid eller heltid till Västerås

Att det varje morgon ska kännas kul att gå till jobbet är viktigt hos oss. På Grant Thornton blir du del av en stark teamkultur där alla får komma till tals. Vi tror på att ta tillvara allas perspektiv och kompetens och vi har ett klimat där alla kan fråga vem som helst om hjälp. Vi hjälps åt att bli bättre, både som individer och tillsammans. 

Vill du vara med och bidra till entreprenörsföretagens framgångsresa? Ta chansen att bli en del av vårt härliga gäng i Västerås! Denna tjänst avser deltids- eller heltidsarbete.

Hur tycker dina potentiellt framtida kollegor det är att jobba som redovisningskonsulter hos oss på Grant Thornton?

Vad innebär ett jobb inom redovisning på Grant Thornton?
Ekonomiservice är affärsområdet som arbetar med hanteringen av företagens ekonomifunktion där redovisning, bokslut och rådgivning utgör grunden i arbetet. I kunduppdrag arbetar du tillsammans med både erfarna och juniora kollegor på ett analytiskt och framåtriktat sätt med löpande affärshändelser samt period- och årsbokslut. Tillsammans med övriga i teamet ansvarar du för att skapa och upprätthålla en god relation med kunden vilket kräver att du alltid är lyhörd för kundens behov av råd, ger proaktiva förslag på förbättringar och nya lösningar samt tar hjälp av mer erfarna kollegor och specialister i mer avancerade frågor.

Du jobbar exempelvis med att:
• Hantera löpande affärshändelser, upprätta periodbokslut, enklare årsbokslut och årsredovisningar samt inkomstdeklarationer
• Rådgivning inom redovisnings- och beskattningsområdet samt inom fåmansföretagsbeskattning
• Löpande utvärdera, uppdatera och effektivisera arbetssätt utifrån kundens verksamhet och behov

Vem är du?
För att trivas i rollen tror vi att du är nyfiken och har en stark vilja att utvecklas inom redovisning såväl som rådgivning. Du är en teamspelare som vill hjälpa entreprenörsföretag att växa. Vi tror även att du: 

  • Har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning redovisning eller revision. Alternativt har du en 2-årig examen från YH/KY-utbildning med inriktning redovisning
  • Har läst de kurser som FAR kräver för att kunna bli auktoriserad redovisningskonsult
  • Har erfarenhet av ekonomi- eller servicearbete.
  • Är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift

Tillsammans har våra medarbetare röstat fram fyra framgångsfaktorer – skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. För att trivas och bli framgångsrik hos oss tror vi därför att du lever upp till dessa. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra, levererar med kvalitet på utsatt tid samt har ett positivt mindset. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder Grant Thornton? 
Hos oss får du arbeta i en prestigelös och välkomnande organisation med stor möjlighet att påverka din egen roll och karriärutveckling. Du ingår i ett internt utvecklingsprogram som omfattar ”on the job training” i kombination med interna och externa utbildningar, allt för att du ska få den bästa utvecklingen i din roll. Utifrån egna intresseområden har du möjlighet att ta dig an andra ansvarsområden utöver kunduppdragen, och därmed bidra till Grant Thorntons fortsatta utveckling och tillväxt.

Ett av våra affärsmål är ett hållbart arbetsliv, alltså att lyckas med kombination nöjda kunder och välmående medarbetare. Vi vill erbjuda en bra arbetsmiljö och ge dig goda förutsättningar för en hälsosam livsstil och erbjuder ett förmånligt friskvårdsbidrag, förebyggande hälsovård samt sjukförsäkring. Du har stora möjligheter att arbeta på distans och hög flexibilitet att välja den plats som passar ditt team och dig bäst när du utför ditt arbete. Vi värnar om din tid – övertid kompenseras med ersättning och/eller ledighet.

Vill du arbeta med redovisning på Grant Thornton? 
Du ansöker enkelt med CV och dina universitetsbetyg du erhållit vid tidpunkten du ansöker. Istället för personligt brev ser vi gärna att du besvarar urvalsfrågorna på nästa sida. Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i våra rekryteringsprocesser för att eftersträva ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. 

Tjänsten avser deltid eller heltid med start omgående eller enligt överenskommelse.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 23 oktober

Vi hoppas att du blir en av oss! Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Stina Svärd på stina.svard@se.gt.com. Vänligen notera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret