,
Umeå

Junior redovisningskonsult till Umeå, start i januari 2022

Nu finns möjligheten att bli en av oss och stärka Sveriges näringsliv tillsammans med härliga kollegor, entreprenörer och tillväxtbolag! Med oss får du arbeta i en skön tillsammans-kultur där du får växa och utvecklas nära våra kunder. Jämställdhet och hållbarhet är även självklara delar hos oss. Ta chansen att bli en del av vårt kontor i Umeå som i dagsläget består av ca 30 personer!


Hur tycker dina, eventuellt, framtida kollegor att det är att jobba på Grant Thornton?


”Jag valde Grant Thornton för den stora potentialen det finns att växa, både på ett personligt plan samt i min professionella roll.
Den starka gemenskapen och stora flexibilitet som genomsyrar min vardag på Grant Thornton skapar grunden till ett hållbart och roligt arbetsliv."
• Frida Lundin, Associate Assurance, Umeå


Läs gärna mer vad våra medarbetare tycker, om oss, på vår karriärsida. Vill du läsa mer om jobbet som junior redovisningskonsult kan du spana in den här intervjun.


Vad innebär ett jobb inom redovisning på Grant Thornton?
Som junior redovisningskonsult på Grant Thornton tillhör du affärsområdet Ekonomiservice som hjälper kunder med hantering av företagens ekonomifunktion där redovisning är en stor del av arbetet. Med kunderna som främsta fokus fungerar vi även som rådgivare samt bollplank till dess ledning. Tack vare effektiva digitala systemlösningar kan vi fokusera på att arbeta framåtriktat med våra kunder och hjälpa dem på deras tillväxtresa.
I engagerade team kommer du och dina kollegor exempelvis arbeta med löpande redovisning, avstämningar och enklare bokslut. Tidigt i din karriär har du kundkontakt och kommunicerar med beslutsfattare som ekonomichef, vd, styrelse och ägare. Ett nätverk som du steg för steg bygger och som blir värdefullt i din professionella karriär. Våra kunder är av skiftande storlek och inom många olika branscher vilket gör ditt arbete omväxlande och socialt.


Vem är du?

Vi söker dig som brinner för att jobba med kunder samt utvecklas inom redovisningsfrågor och rådgivning. Du är en teamspelare och du gillar att utmanas och utvecklas.

  • Du har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning eller revision. Alternativt har du en 2-årig examen från YH/KY-utbildning med inriktning mot redovisning.
  • Vi ser gärna att du vid tillträde av tjänsten har de kurser som FAR kräver för att kunna bli auktoriserad redovisningskonsult.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet från ekonomi- eller servicearbete.

För att trivas och bli framgångsrik hos oss önskar vi att du lever upp till de framgångsfaktorer som Grant Thorntons medarbetare röstat fram - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vill du arbeta på vårt kontor i Umeå?
Skicka då in din ansökan med CV och dina betyg. Istället för personligt brev vill vi att du besvarar våra urvalsfrågor på nästa sida.
Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 oktober. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser. Testerna syftar till att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.
Tjänsten är en heltidstjänst med start i januari 2022.

Vi hoppas att du vill bli en av oss! Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Clara Olsson på clara.olsson@se.gt.com.
Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret