,
Linköping

Junior redovisningskonsult till Linköping med start september 2021

Nu finns möjligheten att bli en av oss och stärka Sveriges näringsliv tillsammans med härliga kollegor, entreprenörer och tillväxtbolag! Med oss får du arbeta i en tillsammans-kultur där du får växa och utvecklas nära våra kunder. Jämställdhet och hållbarhet är självklara delar om du väljer oss.
 
Ta chansen att bli en del av vårt kontor i Linköping i höst! En perfekt roll för dig som nyligen tagit din examen eller studerar din sista termin inom ekonomi och är nyfiken på en karriär som redovisningskonsult. Inom vår region i Östergötland förekommer ett nära samarbete mellan våra kontor i Linköping, Norrköping, Jönköping och Nyköping.

Hur tycker dina, eventuellt, framtida kollegor att det är att jobba på Grant Thornton?

Det bästa med arbetet är att det aldrig blir tråkigt. Ingen dag är den andra lik och variationen av arbetsuppgifter ger mig alla förutsättningar att utvecklas i den takt och riktning jag vill. Här finns inga tak eller begränsningar, bara branschens bästa kollegor och kunder.”

  • Emma Godin, Consultant Outsourcing Services

Jag tycker Grant Thornton är en väldigt härlig arbetsplats med många fantastiska kollegor som förgyller dagarna. Jag får möjlighet att påverka min egen utveckling och en av de roligaste delarna med mitt jobb på Grant Thornton är det nära samarbetet med kunderna och att få följa deras resor.”

  • Jonas Björkman, Senior Associate Outsourcing Services

Här kan du läsa en längre intervju med Jonas!

Vad innebär ett jobb inom redovisning på Grant Thornton?
Som junior redovisningskonsult på Grant Thornton tillhör du affärsområdet Ekonomiservice som hjälper kunder med hantering av företagens ekonomifunktion där redovisning är en stor del av arbetet. Med kunderna som främsta fokus fungerar vi även som rådgivare samt bollplank till dess ledning. Tack vare effektiva digitala systemlösningar kan vi fokusera på att arbeta framåtriktat med våra kunder och hjälpa dem på deras tillväxtresa.

I engagerade team kommer du och dina kollegor till exempel arbeta med löpande redovisning, avstämningar och enklare bokslut. Tidigt i din karriär har du kundkontakt och kommunicerar med beslutsfattare som ekonomichef, vd, styrelse och ägare. Ett nätverk som du steg för steg bygger och som blir värdefullt i din professionella karriär. Våra kunder är av skiftande storlek och inom många olika branscher vilket gör ditt arbete omväxlande och socialt.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett intresse för näringsliv, företagande och att skapa kundvärde samtidigt som du vill utvecklas inom redovisningsfrågor och rådgivning. Du är en teamspelare och du gillar att utmanas och utvecklas.

  • Du har nyligen tagit din akademiska examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning eller revision. Alternativt har du en 2-årig examen från YH/KY-utbildning med inriktning mot redovisning.
  • Du kan även studera din sista termin och kombinera studierna med tjänsten på deltid (till en början)
  • Du har kunskaper inom grundläggande redovisning, beskattning och avstämningar
  • Tidigare erfarenhet från ekonomi- och/eller servicearbete är starkt meriterande
  • Vi ser gärna att du vid tillträde av tjänsten har läst de kurser som FAR kräver för att kunna bli auktoriserad redovisningskonsult

För att trivas och bli framgångsrik hos oss önskar vi att du lever upp till de framgångsfaktorer som Grant Thorntons medarbetare röstat fram - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du arbeta på vårt kontor i Linköping? 
Skicka då in din ansökan med CV och dina universitetsbetyg. Istället för personligt brev ser vi gärna att du besvarar urvalsfrågorna på nästa sida. Startdatum för tjänsten är 13 september eller enligt överenskommelse under hösten 2021.

Sista ansökningsdag är 8 augusti. Vanligtvis arbetar vi med ett löpande urval i våra rekryteringsprocesser men på grund av semestertider kommer urvalet att påbörjas i mitten av augusti och återkoppling kommer att ske därefter. På grund av GDPR har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi hoppas att du blir en av oss! Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Therese Karlsson på therese.karlsson@se.gt.com.

Varmt välkommen med din ansökan och glad sommar!

 

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1300 kollegor på 24 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret