,
Göteborg

Junior redovisningskonsult till Göteborg, start september 2022

Nu finns möjligheten att bli en av oss och stärka Sveriges näringsliv tillsammans med härliga kollegor, entreprenörer och tillväxtbolag! Med oss får du arbeta i en skön tillsammans-kultur där du får växa och utvecklas nära våra kunder. Jämställdhet och hållbarhet är också självklara delar om du väljer oss.

Tar du examen till sommaren 2022? Missa inte chansen att bli en del av vårt härliga gäng i Göteborg! På kontoret jobbar idag strax över 100 kollegor och vi sitter i centrala lokaler på Östra Hamngatan, mitt i centrala Göteborg. På Grant Thornton arbetar vi med fokus på självledarskap och du som sökande bör känna dig trygg med att arbeta självständigt samt i både större och mindre team.

Vad tycker kollegor som kan bli dina? Nedan ser du vad två av våra kollegor tycker om oss som arbetsgivare. 

”Det bästa med Grant Thornton är helt klart kollegor och arbetskulturen! Det är utvecklande arbetsuppgifter och en dag är inte den andra lik. Utvecklingsmöjligheterna är stora där vi som anställda får vara med och påverka vår egen utveckling”.

  • Mikaela Pauli, Associate Outsourcing Services

”Jag gillar att se hur företag utvecklas och blir väldigt inspirerad av att få jobba med entreprenörer och vara med på deras resa. Jag utvecklas som konsult tillsammans med mina kunder vilket gör det här jobbet otroligt lärorikt och kul!”

  • Andreas Åslund, Consultant Outsourcing Services

Läs en längre intervju med Jonas, Senior Associate, här och mer kring vad våra medarbetare tycker på vår karriärsida.

Vad innebär ett jobb inom redovisning på Grant Thornton?
Som junior redovisningskonsult på Grant Thornton tillhör du affärsområdet Ekonomiservice som hjälper till med hanteringen av företagens ekonomifunktion där redovisning är en stor del av arbetet. Vi fungerar ofta som bolagets externa CFO och som rådgivare samt bollplank till dess ledning. Tack vare effektiva digitala systemlösningar kan vi fokusera på att arbeta framåtriktat med våra kunder och hjälpa dem på deras tillväxtresa.

I engagerade team kommer du och dina kollegor till exempel arbeta med löpande redovisning, avstämningar och enklare bokslut. Tidigt i din karriär får du vara ute hos kunder och ha kontakt med beslutsfattare som ekonomichef, vd, styrelse och ägare. Ett nätverk som du steg för steg bygger och som blir värdefullt i din professionella karriär. Våra kunder är av skiftande storlek och inom många olika branscher vilket gör ditt arbete omväxlande och socialt.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för att utvecklas inom redovisningsfrågor och rådgivning. Du är en teamspelare som vill hjälpa företag att växa och du gillar att utmanas och utvecklas.

  • Du har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning eller revision. Alternativt har du en 2-årig examen från YH/KY-utbildning med inriktning mot redovisning
  • Vi ser gärna att du vid tillträde av tjänsten har de kurser som FAR kräver för att kunna bli auktoriserad redovisningskonsult
  • Det är meriterande om du har erfarenhet från ekonomi- eller servicearbete
  • För den här tjänsten krävs flytande svenska och engelska i tal och i skrift

För att trivas och bli framgångsrik hos oss önskar vi att du lever upp till de framgångsfaktorer som Grant Thorntons medarbetare röstat fram - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du arbeta på vårt kontor i Göteborg? 
Skicka då in din ansökan med CV och betyg från universitet/högskola. Oavsett om du har tagit examen än eller inte så behöver du ladda upp de betyg du har erhållit vid tidpunkten för din ansökan. Istället för personligt brev ser vi gärna att du besvarar urvalsfrågorna på nästa sida.

Tjänster avser en heltidtjänst med start i september 2022.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 10 oktober. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi hoppas att du blir en av oss! Om du har några funderingar kan du kontakta rekryterande chef Anna Bragfeldt på anna.bragfeldt@se.gt.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Therese Karlsson på therese.karlsson@se.gt.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret