,
Falun

Junior redovisningskonsult till Falun, start under våren 2022

Nu finns möjligheten att bli en av oss och stärka Sveriges näringsliv tillsammans med härliga kollegor, entreprenörer och tillväxtbolag! Med oss får du arbeta i en skön tillsammans-kultur där du får växa och utvecklas nära våra kunder. Jämställdhet och hållbarhet är självklara delar om du väljer oss. Ta chansen att bli en del av vårt kontor i Falun som i dagsläget består av ca 23 personer!

Rollen 
Som junior redovisningskonsult får du arbeta i engagerade team under ledning av uppdragsansvarig eller annan erfaren kollega där du stöttar våra kunder med dess ekonomifunktion. Vi fungerar ofta som bolagets externa CFO och som rådgivare samt bollplank till dess ledning.  

Exempel på arbetsuppgifter 

  • Hantering av löpande affärshändelser, upprättande av periodbokslut, analys av bolagets resultat och ställning samt upprätta förslag till rådgivande rapportering
  • Bidra till utveckling av digital och effektiv hantering av kunders ekonomiska flöden, exempelvis digital kund- och leverantörsfakturaprocess samt digital kvitto- och filhantering  
  • Löpande redovisning, enklare årsbokslut, årsredovisningar och aktiebolagsdeklarationer 
  • Rådgivning med utgångspunkt i kundens verksamhet och bolagsstruktur 

Tidigt i din karriär får du möta våra kunder och ha kontakt med beslutsfattare som ekonomichef, VD, styrelse och ägare. Du ansvarar, tillsammans med övriga i teamet, för att skapa och upprätthålla en god relation med kunden vilket kräver att du är lyhörd för kundens behov av råd, ger förslag på förbättringar och lösningar samt tar hjälp av mer erfarna kollegor och specialister i avancerade frågor. Våra kunder är av skiftande storlek och inom många olika branscher vilket gör ditt arbete omväxlande och socialt.  

För att få bättre förståelse för rollen som junior redovisningskonsult kan du spana in den här intervjun

Din profil 
Vi söker dig som har ett intresse för näringsliv, företagande och att skapa kundvärde. Då vi arbetar med effektiva digitala systemlösningar för våra kunder ser vi gärna att du är systemtekniskt kunnig och intresserad.  

  • Du har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning eller revision. Alternativt har du en 2-årig examen från YH/KY-utbildning med inriktning mot redovisning  
  • Du är nyexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet som redovisningskonsult
  • Vi ser gärna att du har läst de kurser som FAR kräver för att kunna bli auktoriserad redovisningskonsult  
  • Flytande svenska och engelska språket i tal och skrift 

För att trivas och bli framgångsrik hos oss ser vi att dina värderingar matchar Grant Thorntons teamorienterade kultur och framgångsfaktorer - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör. En stark målmedvetenhet där du trivs att arbeta mot tydliga mål och deadlines är en förutsättning. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Vårt erbjudande och flexibilitet 
Vår vision är att verka för ett välmående näringsliv i Sverige och vi hjälper våra kunder att äga, styra och leda sina företag. Här får du i en platt och förändringsbenägen kultur forma din egen karriärutveckling. Hos oss får du mycket frihet under ansvar och stor möjlighet att påverka och forma din egen roll. Vi är 1200 kollegor som arbetar gränsöverskridande över kontor och affärsområden.  

Vill du arbeta inom redovisning på Grant Thornton i Falun? 
Skicka in din ansökan med CV och universitetsbetyg. Istället för personligt brev ser vi gärna att du besvarar urvalsfrågorna på nästa sida. Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i våra rekryteringsprocesser för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.  

Annonsen avser en heltidstjänst med start enligt överenskommelse, dock helst under mars alternativt april 2022.  

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 30 januari. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.  

Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Lisa Olsson Tunbäck på lisa.olssontunback@se.gt.com 

Vi hoppas att du blir en av oss - varmt välkommen med din ansökan! 

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret