Stockholm

Junior dataanalytiker

Vill du vara med och utveckla framtidens näringsliv tillsammans med Sveriges entreprenörer? Hos oss får du arbeta nära våra kunder, entreprenörerna, och se nya företag och branscher växa fram. Det innebär unika möjligheter för dig som vill utvecklas i din karriär. Här får du i en platt och förändringsbenägen kultur forma din egen karriärutveckling.

Vi ser ett allt större behov av att genomföra en mer datadriven revison. Har du ett intresse för dataanalys och vill arbeta nära kund? Vi behöver förstärka vår växande grupp med specialister - vill du växa med oss?

Att arbeta med dataanalys på Grant Thornton
Som dataanalytiker räknas du som en specialist när du ingår i våra externrevisonsteam. Genom Grant Thorntons fokus på entreprenörsföretag kommer du få möjlighet att arbeta nära kunderna samt få en inblick i ett spektrum av olika branscher. Du kommer vara placerad på Stockholmskontoret men våra kunder finns över hela Sverige. Många av våra kunder har verksamhet i andra länder så internationella kontakter förekommer.

Inledningsvis kommer du arbeta tillsammans med mer erfarna specialister. I takt med att du utvecklas kommer du att få möjlighet att arbeta mer självständigt. Med tanke på den ökade digitaliseringen och automatiseringen, där entreprenörer ofta ligger i framkanten, kommer du bli en viktig rådgivare till revisionsteamen och våra kunder. På sikt kan din roll även utvecklas mot försäljning, utveckling och marknadsföring av våra tjänster.

Vem är du?
Vi söker dig som vill utvecklas inom dataanalys och rådgivning. Du har en god analytisk förmåg, gillar att felsöka och hitta smarta och innovativa lösningar på problem. 

  • Vi söker dig som är nyutexaminerad alternativt har något års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Du har relevant utbildning som t.ex. en systemvetar-, ekonomi- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot dataanalys eller IT
  • Van användare av Excel
  • Meriterande för denna tjänst är kunskaper i IDEA, ACL, Qlik, Tableau, PowerBI, Matlab eller SAS, samt programmeringsspråk som Python, VBA, C# eller SQL. Det är även meriterande med kunskaper i företagsekonomi

För att trivas och bli framgångsrik hos oss ser vi att du lever upp till Grant Thorntons framgångsfaktorer. I stora drag betyder det att vi söker dig som investerar tid i dina relationer, tar initiativ och antar utmaningar samt har en positiv inställning och visar engagemang och tar ansvar för det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan och mer information 
Registrera din ansökan med CV, personligt brev och betyg så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 28 april. Urval och tester sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Tillträde till tjänsten sker efter sommaren. 

För frågor om tjänsten kontakta:
Jessica Heikkilä, Recruitment and Employer Brand Specialist, jessica.heikkila@se.gt.com 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: revision, revisor, associate, assurance, audit, revisorsassistent, Grant Thornton, GT, Grant Thornton Sweden, jobb, arbete, karriär, entreprenör, ägarledda företag, konsult, ekonomi, ekonom, civilekonom, ekonomiservice, rådgivning, Stockholm, bigdata, dataanalytiker, IT-revision, tekniskfysik, datateknik, systemvetenskap, systemvetare

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är en konsultbyrå inom revisions- och rådgivningsbranschen. Vi hjälper ägarledda entreprenörsföretag att växa och utvecklas. Många medarbetare beskriver miljön som både positiv och dynamisk. Vi är över 1250 medarbetare på 24 kontor i Sverige och är ett medlemsföretag inom Grant Thornton International. Vi stödjer entreprenörer i de ekonomiska frågorna inom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning.

Kontakta oss