Stockholm

Associate/Senior Associate inom Global Mobility Services med fokus på rådgivning

Vill du utveckla framtidens näringsliv tillsammans med Sveriges entreprenörer och Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017? Vi är stolta över att Grant Thornton är Sveriges bästa arbetsgivare 2017. Detta enligt Universums undersökning, där medarbetare själva rankar sin arbetsgivare.

Ditt uppdrag
Inom Global Mobility Services (GMS) på Grant Thornton arbetar du rådgivande inom internationell individbeskattning, socialförsäkring, fasta driftställesfrågor och arbetsgivaråtaganden. Eftersom Grant Thornton riktar sig mot entreprenörsföretag kommer du att arbeta med kunder inom många olika branscher som alla har olika behov. Ditt arbete är brett, varierat och du följer ofta uppdragen från ax till limpa. Du har mycket kontakt med andra affärsområden och kollegor i de övriga ca 130 länderna.

Hos oss kommer du huvudsakligen att arbeta med:                       

  • Internationella individskatte – och socialförsäkringsfrågor vid arbete i Sverige respektive utomlands
  • Bedömning av fasta driftställen
  • Företagens skyldigheter kring erläggande och rapportering av lön, arbetsgivaravgifter etc
  • Delar inom Internationell HR (processer, policy, avtal m m)

Du kommer att arbeta relativt självständigt med stöttande kollegor i din närhet.

Kontoret
På Grant Thorntons skatteavdelning i Stockholm arbetar ca 50 skattekonsulter. I denna tjänst kommer du att tillhöra den växande gruppen på tre personer som idag arbetar heltid med Global Mobility Services.

Kvalifikationer

  • Du har en akademisk examen inom juridik med inriktning mot skatt
  • Du har ca 2–3 års erfarenhet från arbete inom Global Mobility helst med fokus på rådgivning
  • Du kommer att ha många kontaktytor både i Sverige och internationellt så det är av stor vikt att du behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift

Personliga egenskaper
För att trivas och bli framgångsrik hos oss ser vi att du lever upp till våra framgångsfaktorer. I stora drag betyder det att vi söker dig som är ansvarstagande och prestigelös, bidrar till ett klimat där vi hjälper varandra framåt, samt har en nyfiken och proaktiv inställning. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande
Grant Thorntons vision är att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Genom engagerade framtidsorienterade diskussioner hjälper vi våra kunder att äga, styra och leda sina företag. Här får du i en platt och förändringsbenägen kultur forma din egen karriärutveckling. Vi arbetar gränsöverskridande mellan kontor och affärsområden.

Din ansökan                         
Sista ansökningsdag är den 28 februari. Din ansökan ska innehålla ett CV och personligt brev.                            

Kontakt:       
Christin Rach, Ansvarig rekryterare, christin.rach@se.gt.com
Margita Beijer, Senior Manager Tax & affärsområdesansvarig för GMS, margita.beijer@se.gt.com

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Grant Thornton

Grant Thornton är ett tillväxtföretag inom revisions- och konsultbranschen. Vi hjälper dynamiska ägarledda företag att växa och utvecklas. Många medarbetare beskriver miljön som både positiv och dynamisk. Vi är drygt 1200 medarbetare på 24 kontor i Sverige och är ett medlemsföretag inom Grant Thornton International Ltd. Vi stödjer entreprenörer i de ekonomiska frågorna inom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning.

Kontakta oss