,
Stockholm

Associates till Operational & Strategic Advisory med intresse för hållbarhet, riskhantering och bolagsstyrning

Nu finns möjligheten att bli en av oss och stärka Sveriges näringsliv tillsammans med härliga kollegor, entreprenörer och tillväxtbolag! Med oss får du arbeta i en tillsammanskultur där du får växa och utvecklas nära våra kunder. Jämställdhet och hållbarhet är också självklara delar om du väljer oss.

Grant Thorntons affärsområde Advisory är under stark tillväxt och vi är idag ca 70 rådgivare som erbjuder tjänster inom två områden: Transactional Advisory (Corporate Finance) och Operational & Strategic Advisory (OSA). OSA består idag av 45 medarbetare och vi har en stark ambition att växa vår affär. Inom OSA tror vi att en bred kompetensutveckling är nyckeln för att utvecklas som rådgivare och erbjuder därför alla Associates att arbeta med flera olika tjänsteområden i början av karriären. Du har samtidigt möjlighet att specialisera dig inom ett område utifrån dina personliga intressen och mål.

Vi söker nu flera Associates – antingen har du ett större intresse för att jobba med riskhantering av operativa och finansiella risker eller för att arbeta med hållbarhetsfrågor. Oavsett inriktning får du utvecklas tillsammans med oss och arbeta med specialistrådgivning inom våra olika områden; Governance, Risk and Compliance (GRC), Internal Audit (IA), Hållbarhet och Forensic. Tjänsten har placering i Stockholm och anställningsstart är önskvärt till årsskiftet 2021/2022. Vi kommer då ha flyttat in i våra nya lokaler på Kungsgatan 57. 

Vill du veta mer om hur det är att jobba inom Advisory och OSA? Läs en intervju med Andreas här! 

Vad innebär ett jobb som Associate inom Operational & Strategic Advisory (OSA)?
Inom OSA arbetar vi med rådgivning inom hållbarhet, bolagsstyrning, riskhantering och internkontroll. Med vår specialistkompetens hjälper vi våra kunder att nå sina mål genom att utveckla, hantera och effektivisera sina processer och kontroller för att hantera sina mest väsentliga risker, både operationella och finansiella. Som en del i detta hjälper även våra hållbarhetskonsulter bolag att integrera ett strategiskt hållbarhetsarbete i alla led i verksamheten för att säkra långsiktig framgång. Vi bidrar också till kontinuerlig verksamhetsutveckling via granskningsarbete, exempelvis genom internrevision eller specifika fristående granskningar där fokus är att förstå våra kunders verksamhet.

Din roll/vårt erbjudande
Som Associate arbetar du i projektform nära våra kunders verksamhet och vi strävar alltid efter att juniora medarbetare ska vara delaktiga i hela processen, oavsett om det är ett pre-IPO projekt, internrevision, hållbarhetsstrategier eller utredningsarbete kopplat till oegentligheter och operativa risker. Du arbetar bland annat med att förbereda uppdragsdokumentation, utföra processgenomgångar och faktainsamling, genomföra analyser samt upprättar rapporter och ge rekommendationer till hur bolaget ska utveckla sina processer. Arbetet kräver en god förmåga att interagera direkt med kund, analysera kundens specifika verksamhet och frågeställningar samt att tydligt underbygga dina analyser och slutsatser.

Med Grant Thorntons fokus på kunder och tillväxtbolag får du tidigt arbeta nära våra kunder som står inför olika utmaningar. Du får möjlighet att agera rådgivare och driva projekten framåt, vi tror på frihet under ansvar och uppmuntrar dig att utmana oss och tänka nytt.

Vem är du?

  • Civilekonom eller motsvarande med inriktning mot finans eller redovisning
  • Du läser ditt sista år av utbildningen eller har 1-2 års relevant arbetslivserfarenhet efter studierna
  • Du gillar att utmana dig själv genom att självständigt lösa problem samtidigt som du är en teamspelare med kundfokus
  • Erfarenhet inom bokföring, revision, controlling, riskhantering (inom operativ risk, IT-risk, finansiell risk eller kopplat till regelefterlevnad) samt arbete inom finansbranschen eller liknande är meriterande
  • Erfarenhet inom t ex hållbart företagande, Sustainable Finance/ESG, klimat- och miljöfrågor (TCFD, GHG protokollet, Science Based Target, CDP, SDG), mänskliga rättigheter, granskning av hållbarhetsrapporter, rådgivning kring hållbarhetsrapportering (värdekedja, intressentanalyser/dialoger, väsentlighetsanalyser) och Global Compact/GRI/IR, policyutveckling, utbildning och kompetensutveckling eller liknande är meriterande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

För att trivas och bli framgångsrik hos oss önskar vi att du lever upp till våra framgångsfaktorer - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du arbeta på vår Advisory-avdelning?
Ansök då med CV eller din Linkedinprofil samt dina betyg. Istället för personligt brev vill vi att du besvarar våra urvalsfrågor på nästa sida. Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 oktober. Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Det ingår även case i vår rekryteringsprocess.

Om du har frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Marcus Nylund, marcus.nylund@se.gt.com. Vid frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig rekryterare Therese Karlsson, therese.karlsson@se.gt.com. Vänligen notera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret