Stockholm

Associates inom M&A med start augusti 2020, Transactional Advisory

Nu finns möjligheten att bli en av oss och stärka Sveriges näringsliv tillsammans med kollegor, entreprenörer och tillväxtbolag! Vi söker nu dig som tar examen till sommaren 2020 och vill bli en del av vårt team inom M&A!

Transactional Advisory erbjuder våra kunder specialistkompetens inom Mergers and Acquisitions Services (M&A), Transaction Advisory Services (TAS) och Valuation Services. Teamet inom M&A består idag utav nio personer och med en offensiv affärsplan har vi mål om att växa – vill du vara med på vår tillväxtresa?

Om M&A Services
Vårt dedikerade M&A-team fokuserar på att hjälpa våra kunder att erhålla högsta möjliga värde och skapa en effektiv process vid en bolagsförsäljning. Vi projektleder och supporterar våra kunder i alla steg av försäljningsprocessen, vilket innebär att medarbetarna inom M&A arbetar med att identifiera och anpassa den bästa försäljningsstrategin utifrån varje situation och bolag. Teamet har lång erfarenhet av sälj- och köpmandat där du som ny medarbetare har chansen att bli en viktig del i vårt team direkt.

Din roll
Med Grant Thorntons fokus på kunder och tillväxtbolag kommer du tidigt få arbeta nära kunden och vi tror på frihet under ansvar och uppmuntrar dig att utmana oss och tänka nytt. Våra kunder står inför olika utmaningar och du tillsammans med teamet kommer agera rådgivare under deras köp- eller försäljningsresa.

Du kommer i rollen ha varierande arbetsuppgifter i hela köp- eller säljprocessen och det kan t.ex. handla om att identifiera köpare och analysera marknadsinformation, genomföra värderingsmoment, förbereda säljpresentationer och skriva informationsmemorandum (företagspresentation) som används i försäljningsprocessen. Utöver detta kommer du tillsammans med övriga teamet ha en nära kontakt med entreprenören och driva projektet framåt.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom ekonomi med inriktning redovisning/finansiering
  • En god analytisk förmåga och ett konsultativt förhållningssätt
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Meriterande för denna tjänst är magister- eller masterexamen, utbytesstudier, internship och/eller relevant arbetslivserfarenhet

För att trivas och bli framgångsrik hos oss ser vi att du lever upp till Grant Thorntons så kallade framgångsfaktorer. I stora drag betyder det att vi söker dig som investerar tid i dina relationer, tar initiativ och antar utmaningar samt har en positiv inställning och visar engagemang och tar ansvar för det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan och mer information
Urval och tester sker löpande så registrera din ansökan med CV, personligt brev och betyg så snart som möjligt, dock senast den 1 december. I vår rekryteringsprocess ingår tester och case.

Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Jessica Heikkilä, jessica.heikkila@se.gt.com

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Vi är 1200 kollegor på 24 kontor som erbjuder tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Vi har en skön tillsammanskultur och vi utmanas, utvecklas och växer med våra kunder. Tillsammans stärker vi Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Vi är medlemmar inom Grant Thornton International – en global paraplyorganisation. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontakta oss