,
Stockholm

Associate Tax inom Ägarledda bolag

Vi söker en skattekonsult till vår grupp ”Ägarledda bolag” i Stockholm. Inom den här gruppen arbetar vi framförallt med skattefrågor som rör tillväxtföretag samt ägarledda företag och deras ägare. Vi har ett starkt kundfokus och jobbar nära våra kunder. Vi värdesätter jämställdhet och hållbarhet och är måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas tillsammans.

Grant Thorntons skatteavdelning räknas till en av Sveriges mest välrenommerade skatterådgivare. Vi är drygt 90 konsulter som erbjuder tjänster inom fyra nyckelområden: företagsbeskattning, internationell beskattning, fåmansföretag samt moms-, tull- och punktskatter.

Om du vill läsa mer om arbetet som skattekonsult i ägarledda-gruppen får du gärna spana in vår intervju med Emmelie Fredriksson, som jobbar som junior skattekonsult i den här gruppen.

Du kan läsa mer om vad våra medarbetare tycker, om oss som arbetsgivare, på vår karriärsida.  

Ditt uppdrag
Som skattekonsult inom denna grupp arbetar du huvudsakligen med skatterådgivning rörande svensk företagsbeskattning och fåmansföretagsbeskattning. Som Associate kommer du att arbeta nära våra kunder i omstruktureringar, förvärv och försäljning av bolag, men även med incitamentsprogram, fastighetsbeskattning samt beskattning av stiftelser och föreningar.

Vem är du?

  • Du har en akademisk examen inom juridik.
  • Du är antingen nyutexaminerad eller har arbetat upp till 2 år på Skatteverket, revisionsbyrå eller motsvarande
  • Du har ett stort intresse för skattefrågor och för att arbeta i en konsultativ roll
  • För den här tjänsten krävs flytande svenska och engelska i tal och i skrift

För att trivas och bli framgångsrik hos oss vill vi att du lever upp till de framgångsfaktorer som Grant Thorntons medarbetare röstat fram - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du arbeta hos oss? 
Skicka då in din ansökan med CV och dina betyg. Istället för personligt brev vill vi gärna att du besvarar våra urvalsfrågor som du finner när du fyller i din ansökan. Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser. Testerna syftar till att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 18 augusti. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Start i september 2021 alternativt enligt överenskommelse.

På grund av semestertider kan processen och återkopplingen ta lite längre tid än vanligt.

Om du har frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta ansvarig rekryterare på lisa.olssontunback@se.gt.com. För frågor kring tjänsten kan du kontakta rekryterande chef på tomas.rosenqvist@se.gt.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1300 kollegor på 24 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret