Stockholm

Praktisera som redovisningskonsult i Stockholm våren 2023

Funderar du på att i framtiden arbeta som konsult med redovisning och rådgivning? Då kan en praktikplats hos oss på Grant Thornton vara ett steg i rätt riktning! Denna praktik riktar sig till dig som studerar ekonomi med inriktning mot redovisning på yrkeshögskola eller högskola/universitet och vill praktisera under våren 2023.

Som praktikant på Grant Thornton blir du del av en platt och förändringsbenägen kultur där även jämställdhet och hållbarhet är självklara delar.

”Jag fick möjligheten att göra en 10 veckor lång praktik på Grant Thornton under min utbildning. Jag blev direkt tilldelad en handledare som skulle finnas där för att säkerställa min trivsel och utveckling. Tillsammans med min handledare satte vi upp en tydlig utvecklingsplan där jag själv fick vara med och påverka vilka olika moment och arbetsuppgifter jag skulle genomföra under praktikperioden. Under hela min praktikperiod upplevde jag ett genuint engagemang från kollegor och min handledare. Efter min praktikperiod blev jag direkt erbjuden en anställning!”

- Lisa Ås, började som praktikant, jobbar nu som redovisningskonsult.

Läs mer vad våra medarbetare tycker på vår karriärsida

Genom en praktik hos oss får du:

  • Känna på hur det är att arbeta med våra kunder - Sveriges entreprenörer
  • Kickstarta din karriär i konsultbranschen
  • Ett framtida nätverk

Om praktiken

Under din praktik kommer du få testa på yrket som redovisningskonsult och få inblick i dialogen med kunder. Du blir tilldelad en handledare som guidar dig i arbetet hos oss. Datum för praktiken bestämmer du tillsammans med rekryterande chef, så att den passar dina studier och när du har schemalagd praktik. Om du läser på yrkeshögskola finns det även chans till att ha både din LIA 1 och LIA 2-period hos oss. Det finns dessutom chans till sommarjobb och anställning efter din praktik hos oss.

Vem är du?

Vi söker dig som studerar ekonomi på högskola/universitet eller yrkeshögskola och är nyfiken på vad arbetet som redovisningskonsult innebär. För att trivas hos oss tror vi att du tycker om att bygga relationer, drivs av förändring samt visar på stort engagemang och ansvar. 

Vill du praktisera på vårt kontor i Stockholm?

Skicka då in din ansökan med CV och dina betyg. Oavsett om du har tagit examen än eller inte så behöver du ladda upp de betyg du har erhållit vid tidpunkten för din ansökan. Istället för personligt brev vill vi gärna att du besvarar våra urvalsfrågor.

Vi arbetar med löpande urval i den här rekryteringsprocessen, därför rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser. Testerna syftar till att eftersträva ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi hoppas att du blir en av oss! Om du har några funderingar kan du kontakta Stina Svärd på stina.svard@se.gt.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

Psst... Hör även hur Rebecca och Malin det var att börja jobba på Grant Thornton?

Ansök