Praktik på skatteavdelning under våren 2023

Sök praktik på Grant Thorntons skatteavdelning för våren 2023! Som praktikant på Grant Thornton blir du del av en stark teamkultur där alla får komma till tals. Vi tror på att ta tillvara allas perspektiv och kompetens och vi hjälps åt att bli bättre både som individer och tillsammans.

Nedan kan du se vad Erik och Johan, som jobbar på vår skatteavdelning tycker om oss som arbetsgivare.

 

Genom en praktik hos oss får du:

  • Kickstarta din karriär som skattejurist
  • Känna på hur det är att arbeta med våra kunder - Sveriges entreprenörer
  • Känna på hur det är att arbeta praktiskt med komplexa skattefrågor
  • Ett framtida kontaktnät
  • Erfarenhet från en praktik som löper parallellt med dina studier

Om oss & skatteavdelningen 
Grant Thorntons skatteavdelning räknas till en av Sveriges mest välrenommerade och är den ledande skatterådgivaren till ägarledda företag med helhetslösningar som tillgodoser såväl företagets som ägarens skattesituation. Samtidigt hjälper vi större företag som söker en oberoende part för sin skatterådgivning. Vi är drygt 90 skattekonsulter som erbjuder tjänster inom fyra nyckelområden: fåmansföretag, företagsbeskattning, internationell beskattning och moms-tull- och punktskatter. 

Vem är du?
Praktiken vänder sig till dig som är i slutfasen av dina studier inom antingen juridik eller motsvarande och har valt att inrikta dina studier mot skatt. Vi ser helst att du läser din näst sista eller sista termin.

För att trivas och bli framgångsrik hos oss önskar vi att du lever upp till de framgångsfaktorer som Grant Thorntons medarbetare röstat fram. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör.

Intresserad av praktiken?
Praktikperioden avser våren 2023 och vi är flexibla med dess start och upplägg. Vi söker just nu praktikanter till flera av våra kontor. I din ansökan kommer du få möjlighet att önska vilket kontor du är intresserad av att utgå från samt vilket av våra skattegrupper du främst är intresserad av dvs. fåmansföretag, moms, ägarledda och Corporate tax/Internationella.

Skicka in din ansökan med CV och dina universitetsbetyg.  I din ansökan vill vi gärna veta varför du vill praktisera hos oss på Grant Thornton och med just skatt.  Ansök senast den 16 oktober. Vi tillsätter våra praktikplatser löpande.

Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Felicia Foday på felicia.foday@se.gt.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök