Stockholm

Praktik på Stockholms skatteavdelning under våren 2022

Sök praktikplats på Grant Thorntons skatteavdelning i Stockholm för våren 2022. Som praktikant på Grant Thornton blir du del av en platt och förändringsbenägen kultur där även jämställdhet och hållbarhet är självklara delar. Nedan kan du se vad Elma, som jobbar på vår skatteavdelning tycker om oss som arbetsgivare.

Vårt dagliga arbete innebär att hantera skattefrågor, högt som lågt. Allt från frågor som rör stora omstruktureringar till oerhört nischade frågor. Det gör att det är omöjligt att vara påläst om allt. Därför är det bra att vi har en öppen kultur där vi juniora kan bolla och ställa frågor till våra seniora kollegor

  • Elma Feratovic, Senior Associate Tax

 Genom en praktik hos oss får du:

  • Kickstarta din karriär som skattejurist
  • Testa på att arbeta i våra tre olika skatteavdelningar, dvs. ägarledda gruppen, corporate tax gruppen och moms gruppen.
  • Känna på hur det är att arbeta med våra kunder - Sveriges entreprenörer
  • Ett framtida nätverk
  • Erfarenhet från en praktik som löper parallellt med dina studier

Om oss och vår skatteavdelning

Grant Thorntons skatteavdelning räknas till en av Sveriges mest välrenommerade och är den ledande skatterådgivaren till ägarledda företag med helhetslösningar som tillgodoser såväl företagets som ägarens skattesituation. Samtidigt hjälper vi större företag som söker en oberoende part för sin skatterådgivning. Vi är drygt 90 konsulter som erbjuder tjänster inom fyra nyckelområden: fåmansföretag, företagsbeskattning, internationell beskattning och moms-tull- och punktskatter.

På vår skatteavdelning i Stockholm arbetar för närvarande drygt 50 skattekonsulter som hanterar en mängd olika skattefrågor, främst med inriktning mot växande ägarledda bolag och internationella bolag.

Vem är du?

Praktiken vänder sig till dig som läser på juridikprogrammet eller motsvarande och har valt att inrikta dina studier mot skatt. Vi ser helst att du läser din näst sista eller sista termin.

För att trivas och bli framgångsrik hos oss önskar vi att du lever upp till de framgångsfaktorer som Grant Thorntons medarbetare röstat fram. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mindset och visar engagemang i det du gör.

Vill du praktisera på vårt kontor i Stockholm?

Praktikperioden avser 10 veckor men vi är flexibla med dess start och upplägg. Vi är även flexibla med arbetsort då du delvis kommer att kunna arbeta på distans, dock ser vi gärna att du kan vara på plats 3 dagar i veckan.

Skicka in din ansökan med CV och dina universitetsbetyg. I din ansökan vill vi gärna veta varför du vill praktisera hos oss på Grant Thornton och med just skatt.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser och rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt då praktikplatsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, dock senast 7 november. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi hoppas att du vill praktisera hos oss! Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Clara Olsson på clara.olsson@se.gt.com

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök