Stockholm

Praktik inom hållbarhet under hösten 2018,

Hållbarhet, Praktik

Vill du vara med i Grant Thorntons utvecklingsresa vad gäller hållbarhetsfrågor?

Vi på Grant Thornton vill förbättra vår affär genom att satsa på hållbarhet och betonar den strategiska nyttan av hållbart företagande. Vi söker dig som brinner för hållbarhetsfrågor samt affärsrådgivning och vill vara med i vår hållbarhetsutveckling.

Din profil

Befinner du dig i början eller i mitten av dina ekonomistudier och vill ha en unik arbetserfarenhet inom hållbarhetsområdet? Är hållbarhet och CSR något du vill lära dig mer om? Vi söker dig som är driven, kreativ och gärna tar an dig nya projekt. Vi ser att du är självgående, vågar göra din röst hörd samt gillar att utmana dig själv. Tidigare erfarenhet av service är meriterande då vi dagligen arbetar med rådgivning mot kund.

Praktikens innehåll

Som praktikant kommer du få ta del av utvecklingen som sker gällande hållbarhetsfrågor. Du kommer få stötta våra konsulter i rådgivningen av kunders tillämpning av de nya hållbarhetslagarna och implementering av strategisk hållbarhet i deras verksamhet. Du kommer bland annat att få lära dig om sälj- och rådgivningsprocessen och om de tekniska redovisningsprocesserna enligt GRI (Global Reporting Initiative) och Integrated Reporting (IR). Du kommer få arbeta både administrativt och konsultativt. Praktikperioden sträcker sig över höstterminen 2018, där du är med och designar upplägget på praktiken så att den är genomförbar tillsammans med dina studier. Praktiken inleds under september månad och avslutas innan jul.

Ansökan

Skicka in ett personligt brev tillsammans med CV och betyg. I ditt personliga brev ser vi gärna att du berättar om ditt intresse för hållbarhet och vad hållbarhet innebär för dig. Sista ansökningsdag för praktiken är den 6 maj.

Kontaktperson

Christin Rach, Ansvarig rekryterare
Tfn +46 8 563 071 46
christin.rach@se.gt.com

Markus Håkansson, Rekryterande chef
Tfn +46 8 563 070 72

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: hållbarhet, sustainability, CSR, GRI, konsult

Ansök