"Med varje förändring kommer en ny utmaning!"

Örebro

Mia Pilavdzic

Revisorsassistent

Mia Pilavdzic jobbar idag som revisorsassistent i Örebro, men vägen dit har gått via både öst- och västkusten.

"Jag är väldigt glad att jag hade möjligheten att byta kontor inom Grant Thornton för jag trivs väldigt bra här"

Mia, berätta om din resa.

Jag kommer från Lidköping och har sedan bott i både Stockholm och Göteborg innan jag började plugga på ekonomprogrammet i Örebro. När jag var färdig ville jag flytta hemåt, men ändå bo i en större stad. Då hamnade jag i Göteborg och började jobba på Grant Thornton.

Men så träffade du kärleken.
Ja, precis innan jag flyttade från Örebro träffade jag min kille. Så vi inledde ett distansförhållande där vi pendlade varje helg. Det var ganska tufft att alltid vara på språng och ha väskan packad. Så efter två år ville vi bosätta oss i samma stad. Min kille är ingenjör och hade inte möjlighet att flytta till Göteborg och ha kvar sitt jobb. Jag däremot såg en möjlighet att byta till Grant Thornton i Örebro och på så sätt stanna inom företaget.

Hur känns det nu, efter ett halvår?
Det känns bra! Det händer mycket på Örebrokontoret. Vi flyttade till nya lokaler på vintern innan jag kom och sedan har vi genomfört tre förvärv så nu är det full fart minst sagt! Storleksmässigt är det en annan typ av kunder jämfört med Göteborg, men jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt och utvecklande och jag utmanas hela tiden. Jag känner också att jag kan bidra med min erfarenhet från Göteborg, jag är till exempel med och driver på utvecklingen inom digitaliseringen, det är spännande.

Och fritiden då?
Jag har helt klart en hel annan fritid nu. Pendlingen tog extremt mycket tid, nu är det mycket lugnare och jag har tid att umgås med min sambo och våra kompisar. Dessutom bor min bror i Örebro. Det känns mer som att jag har kvalitetstid nu, en bättre balans mellan fritid och jobb.

Skulle du rekommendera andra att flytta till en annan stad?
Absolut, var inte rädd för att flytta! Med varje förändring kommer en ny utmaning. Jag är väldigt glad att jag hade möjligheten att byta kontor inom Grant Thornton för jag trivs väldigt bra här. Varje dag är rolig och utmanande. Det är socialt att träffa kunder hela tiden och jobbet som revisorsassistent är flexibelt och innebär både frihet och ansvar.

Avslutningsvis, vad är nästa steg?
Mitt mål är såklart att skriva provet sedan så att jag blir auktoriserad revisor och kan ha egna kunder. Fram till dess ska jag ta in att jag alltid lär mig något nytt och alltid utmanas. Det ska man ta tillvara på! Och det är tur att provet är först om två år så att jag inte behöver börja plugga än, för vi letar för fullt efter ett sommarställe...

Vill du också jobba här?