"Man saknar inte möjligheter här, det gäller bara att ta dem"

Västerås

Jimmy Nybom

Kontorschef

Efter nio år på Grant Thornton i Stockholm fick revisorn Jimmy Nybom ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. 2013 flyttade han till Västerås för att bli kontorschef. Och sedan dröjde det bara ett år innan han blev partner.

"Jobbet som kontorschef är både utvecklande och lärorikt"

- Jag och min fru hade pratat om att flytta från Stockholm. Hon kommer från England, så det var ett alternativ. Jag är uppvuxen i Boden, så att flytta norrut var en annan möjlighet.

Men istället blev det Västerås.

- Jag hade inga chefsambitioner, men däremot hade ledningen sett mitt framgångsrika arbete med marknadsföring och försäljning. Jag tror att de tyckte att jag var bra på att driva igenom saker. Med utgångspunkt i det ville man att jag skulle bygga Västeråskontoret vidare och öka marknadsandelen på den lokala marknaden.

Nu har Jimmy varit kontorschef i Västerås i drygt tre år. Positionen på marknaden har stärkts och antalet medarbetare har dubblerats från 30 till 60. Och även om han ibland saknar kollegorna i Stockholm, är han nöjd med att han vågade anta utmaningen och börja jobba på ett annat kontor.

- Jobbet som kontorschef är både utvecklande och lärorikt. Kundstrukturen skiljer sig lite eftersom Västerås är mindre än Stockholm, men det finns också många likheter. Jag är väldigt glad över att jag fick den här karriärchansen och uppmanar fler att ta möjligheten att göra karriär utanför Stockholm!

Vill du också jobba här?