”På bara ett år på Grant Thornton har jag vuxit otroligt mycket”

Linköping

Anna Ekenberg

Associate Assurance

18 jun 2019

Kontakt med Grant Thornton under studietiden väckte intresset, och en spontanansökan ledde till anställning. Nu jobbar Anna med revision och får både sina kunder och sig själv att växa.

- Jag har alltid varit intresserad av siffror och analysen bakom, så mitt val att studera ekonomi var ganska självklart. På universitetet kom jag tidigt i kontakt med Grant Thornton då jag engagerade mig mycket i studentlivet. Alla medarbetare jag mötte kunde genuint rekommendera företaget vilket gjorde att jag sökte mig hit.

Feedback från kollegor får Anna att växa och nå sina mål

- Jag är en person som inte vill stå still, utan ständigt känna att jag utmanas och utvecklas. På bara ett år på Grant Thornton känner jag att jag har vuxit otroligt mycket. Vi jobbar i en feedback-kultur, något som jag tror är viktigt som nyanställd för att snabbt komma in i det praktiska och lära sig från de mer seniora. Nu jobbar jag för att nå mitt mål med att bli auktoriserad revisor.

”På bara ett år på Grant Thornton har jag vuxit otroligt mycket”

Att få hjälpa entreprenörer att växa och samtidigt ha kul på jobbet är en kombination som passar Anna

- Det jag gillar med revision är att jag får hjälpa våra kunder att bli bättre – och att hjälpa andra känns väldigt "Anna". Revision innefattar mycket analys och att kunna kommunicera vad siffrorna faktiskt betyder. Även om jag har roliga arbetsuppgifter hade jag inte kunnat göra det utan mina härliga kollegor. Kunderna och kollegorna, det är dem jag jobbar för.

Grant Thornton har 24 kontor i Sverige, Anna får jobba med flera av dem

- Jag jobbar på vårt kontor i Linköping men hjälper kunder i princip hela Sverige. Eftersom vi arbetar digitalt kan vi jobba tillsammans med andra kontor för att skapa en jämn arbetsbelastning. Detta gör att jag får stor variation i mitt arbete eftersom jag får jobba med bolag i olika branscher i hela Sverige. Att varje kund är unik bidrar till att jag måste tänka annorlunda i varje projekt, det är både roligt och utmanande.

Som råd till studenter som söker jobb tipsar Anna om att vara proaktiv och kontaktsökande

- Vänta inte på att tjänsten ska komma till dig, gör som jag och skicka en spontanansökan i god tid. Det visar bara att du är proaktiv och intresserad. Ta också tillfälle att ta kontakt med företag du är intresserad av på arbetsmarknadsdagar och studentkonferenser. För min del innebar det att jag blev mer övertygad att söka till just Grant Thornton.

Vill du växa med oss? Kika på våra lediga tjänster.